16 juni: Häörepaert

De Häörepaert komen uit Nieuwstad en zijn in heel Limburg en daarbuiten bekend. Zij spelen allerlei muziekgenres maar vooral de muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ’90. Muziek van Rocco Granata, Nena, Malando, Hollandse meezingers, Elvis, Costa Cordalis, Marianne Rosenberg. De tijd van samen genieten, dansen, je mee laten slepen door de muziek komt weer terug als weleer, toen men op zondagmorgen ging frühschoppen, met de klanken uit de jukebox (bestaat die nog?) en dan met een paar pintjes op naar huis gingen. Dat waren tijden! We denken dan aan de vele cafés die we rijk waren zoals: Loet oppe Berg, de Zwarte berg, Sjang Lange op de rijksweg, de Willybar, Housmans, biej de Vogel, biej Sjengske of biej Casj oppe zaal en nog meer. Oude tijden herleven alleen al op de klanken van de Häörepaert. De Häörepaert spelen allemaal die liedjes die iedereen in een nostalgische bui of gewoon onder de douche meezingt, een beetje het verlangen naar vroegere tijden. Allemaal liedjes waar je goede zin van krijgt en wie wil dat nou niet?

Dus: haal je dansschoenen uit de kast, trek je mooiste kleren aan en laat je meevoeren op de klanken van de sixties tot de nineties. De (dans)zaal wordt helemaal in stijl ingericht, laat je verrassen. Je krijgt zeker spijt als je niet bent geweest! Genieten!

De Häörepaert spelen het liefst op vastelaovesbals, tijdens feestjes van 50 plussers of op zijn minst 25-jaar-of-meer-getrouwden. Smartlappen, rock&roll én vastelaovesrepertwaar hebben ze in hun bagage. Bekend zijn ze van het lied ‘puuske’ dat 2 jaar geleden nummer 5 was in de “vastelaoves top 1111” van L1. Hun inzending voor het Alternatief LVK: Sjoeske. Zie hier hun facebookpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *